Fietsen met een dwarslaesie

Vanmorgen stond ik op om te gaan hardlopen. Vijf kilometer, twee keer in de week. Waarom? Ik wil niet afvallen en hoef ook niet te werken aan mijn conditie. Ik doe het omdat het kan. We lopen even snel naar de supermarkt, schoppen de deur dicht en gebruiken zelfs onze voeten om iets op te rapen. Allemaal omdat het kan. Wat als je benen ineens wegvallen?

Dat kan Funda Müjde vertellen.  In 2007 was zij op vakantie in Turkije. Hier nam zij een taxi en raakte betrokken bij een verkeersongeval. Ze hield er een incomplete dwarslaesie aan over. De artsen bereidden haar voor op het ergste: “Je zal nooit meer kunnen lopen.

Fietsen naar Turkije

Terwijl dit voor de meeste mensen het begin van een depressie is, gaf Funda de hoop niet op. “Dwarslaesie of niet, voortbewegen zit in mijn bloed.” Met dit in gedachten heeft zij een fietsreis gepland naar Turkije. Dat is meer dan vierduizend kilometer fietsen, terwijl je benen niet meewerken. Ze zal dit dan ook op een BerkelBike doen.

Wat heeft dit met mij te maken? Los van het feit dat ik een Vrouwenvleugel-fan ben, is Funda de moeder van mijn middelbare-schoolvriendin. Op LinkedIn plaatste ik een oproep waarbij ik mezelf als communicatie adviseur aanbood. Mijn vriendin reageerde als eerst. Ik belde haar op en nog geen tien minuten later hoorde ik bij het team van Stichting Bewegen Is Leven.

Steun Funda

Vanaf vandaag geef ik Funda een duwtje in de rug. Samen met anderen doe ik de social media campagne voor haar vertrek op 28 mei. Volg mij op Twitter om te zien hoe ik te werk ga bij mijn eerste PR klus.

Ook jij kan Funda helpen met deze reis. Doneer €1, €2,50 of €4.

 

Chanel Lodik
1 OPMERKING
  • christy
    Beantwoorden

    Leukkk dit! Mooi als je elkaar weer kan vinden in zoiets na lange tijd. Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *