10 november 2021 was de boeklancering van Het antiracismehandboek. In het gezelschap van vrienden, familie, zakelijke connecties en Instagram-volgers die mij een warm hart toedragen deed ik mijn boekpresentatie. Terwijl het aanvankelijk een kleine get together zou worden in mijn favoriete koffietent YUSU, werd het een grote happening in het toegankelijke Pakhuis De Zwijger. Met Somebody’s nude als dresscode was het een prachtige gewaarwording. Je hoeft alleen maar de foto’s te bekijken om dit te beamen.

Terwijl David Koppelaar achter de schermen zorgde voor mijn beauty beat, konden de vroege gasten zich laten fotograferen door Bete van Meeuwen voor de prachtige Backdrop van Cozy Styling.

Iets voor aanvang ging ik naar beneden en liep ik vrijwel gelijk het podium op om te beginnen aan mijn speech. Iets met effici├źntie en timing. Ik keek naar het publiek en de tranen sprongen in mijn ogen. Met een brok in mijn keel probeerde ik uit te leggen wat er gebeurde: de combinatie van ontlading en overvallen worden met zoveel liefde werd zelfs deze koele kikker even te veel. Even herpakken dus.

De rest van de speech was gevuld met liefde, grappen en nog heel veel tranen. Hier had ik rekening mee gehouden, dus eindigde ik met een luchtige quiz, de antiracisme quiz. Met het nodige gelach, dacht ik de avond af te sluiten. Maar dat werd een staande ovatie, terwijl ik er ongemakkelijk naar stond te staren. See for yourself. Je kan de volledige boeklancering terugkijken.

Mijn gasten mochten de zaal verlaten om een drankje te doen, een gesigneerd exemplaar van Het antiracismehandboek in ontvangst te nemen om die vervolgens in een mooie goodiebag mee te nemen naar huis.

Er zijn velen die deze avond mede mogelijk hebben gemaakt, maar een aantal mensen en merken wil ik heel graag in het zonnetje zetten:

Pakhuis De Zwijger voor alle hulp rondom de organisatie.

Cozy Styling voor het nog mooier maken van de locatie in het juiste kleurenpallet.

SuriMealBox voor de heerlijke vegan huzarensalade in de goodiebag.

The Good Roll voor het sponsoren van 250 rollen van de Africa collectie.

Lush voor het zijn van een antiracistische organisatie en de heerlijke zeep.

Child of the Sun voor de huidskleur pleisters in verschillende huidskleuren.

ArteGia die mij van prachtige sieraden met een diepe betekenis heeft voorzien.

En natuurlijk ook Ivy Lee Amsterdam, de agency die ArteGia aan mij heeft geïntroduceerd.

Pukka voor de luxe theedoos, zodat de gasten in ieder geval rustig met een theetje kunnen lezen en W. Green agency voor het connecten.

Maureen Powell, de styliste die mij in letterlijk 1 minuut heeft geholpen met het vinden van de geweldige jurk. En de BudBee die out of their way zijn gegaan om ervoor te zorgen dat ik die tijdig in mijn bezit had.

En natuurlijk Bete Photography, mijn inmiddels huisfotograaf die mij en de gasten weer prachtig heeft vastgelegd. Wil je je foto delen (JA), dan mag dat, maar wel onder vermelding van Bete als fotograaf.

Leave A Comment