Je hebt Instagram zakelijk en privé. Je kan kiezen voor een persoonlijke account, of een zakelijke. Zelf heb ik direct gebruikgemaakt van de zakelijke accounts toen ze beschikbaar werden. Een contact-knop, statistieken over het bereik van je posts én advertentiemogelijkheden.

Maaaaar, met een zakelijke account heb je veel minder exposure. Dus je moet kiezen wat jij belangrijk vindt. Ga je toch voor een bedrijfsprofiel? Dan heb ik een handleiding om je account over te zetten.

Stap 1: Facebook-pagina

Voordat je je Instagram kan overzetten, moet je een zakelijke Facebook-pagina hebben. Dit is dus stap 1. Bij gebrek aan een eigen blog hierover, link ik door naar deze blog van I am social media over het opzetten van een Facebook bedrijfspagina.

Stap 2: Instagram app openen

Hier ga ik ervan uit dat je app al hebt gedownload op je smartphone en dat je al een persoonlijke account hebt. Heb je dat nog niet? Dan moet je eerst de app downloaden en een account aanmaken. De stappen spreken voor zich.

Stap 3: overstappen op bedrijfsprofiel

Bij je instellingen kan je “overstappen op bedrijfsprofiel”. Volg de stappen, koppel je Facebook-pagina en c’est ça.

 

Nogmaals, ik adviseer altijd te beginnen met een persoonlijk profiel, totdat je een hoog aantal volgers hebt. Daarna kan je overstappen op een zakelijke account. En als dat niet bevalt, kan je altijd weer terug naar je privé profiel.

Ben je “all set”? Dan kan je me nu volgen op Instagram: Marketingvrouw. Of je leest de 6 tips voor meer succes op Instagram.

62 Comments

 1. Carijn 17 maart 2018 at 15:28 - Reply

  Hoe kan je een bedrijfsprofiel weer omzetten in privé?

  • Chanellodik 18 maart 2018 at 08:37 - Reply

   Hi Carijn, dat is in 4 stappen gedaan:

   Ga naar je profiel
   Tik rechtsboven op het icoon voor instellingen
   Tik op Terug naar persoonlijk account (dit staat onder het kopje Bedrijfsinstellingen)
   Tik in het venster dat verschijnt op Overstappen op persoonlijk account om het te bevestigen

   • Anoniem 12 mei 2018 at 14:52 - Reply

    Kan dat alleen op je telefoon of ook op je computer? Als ik namelijk die stappen volg op mijn computer zie ik als ik op instellingen klik, geen kopje Bedrijfsinstellingen……

    • Chanellodik 18 juni 2018 at 19:21 - Reply

     Dit kan alleen op de telefoon!

     • lizette 12 november 2018 at 18:58

      Heii ik zie nergens staan “ overstappen naar persoonlijk account “ ik wil dat namelijk maar ik weet niet hoe !

     • Chanellodik 14 november 2018 at 10:39

      Hi Lizette, heb je nu een zakelijke account? Alleen dan kan je terug naar een persoonlijke account.

   • Denise 31 oktober 2018 at 08:46 - Reply

    Heyy ik had een vraagje ik heb geen Facebook wat kan ik nu doen

    • Chanellodik 7 november 2018 at 20:28 - Reply

     Hi Denise,

     Zonder een Facebook-account kan je helaas geen Instagram bedrijfsprofiel aanmaken. Wellicht alleen een Facebook-profiel aanmaken om je account om te zetten? En het account dan niet gebruiken…

     • M 21 april 2019 at 18:40

      Er staat namelijk persoonlijke blog die ik graag wil weghalen

   • Achraf 1 april 2019 at 13:56 - Reply

    Ik heb dat knopje niet wat moet ik dan doen

   • M 21 april 2019 at 18:38 - Reply

    Hi ik wil mijn bedrijfsaccount overzetten op privé maar als ik op bevestigen druk van persoonlijke account moet ik eerst inloggen op Facebook moet dat?

    • Chanellodik 24 april 2019 at 13:00 - Reply

     Hi M, het inloggen bij Facebook is inderdaad een verplichte verificatiestap.

 2. Saskia 12 juni 2018 at 23:29 - Reply

  Blijft mijn persoonlijke profiel bestaan als ik een bedrijfspagina aanmaak?

  • Chanellodik 18 juni 2018 at 19:06 - Reply

   Je persoonlijke profiel wordt omgezet in een bedrijfsprofiel. Als je een andere bedrijfspagina wilt, moet je een nieuwe account aanmaken.

   • veer 1 september 2018 at 06:06 - Reply

    Hoe ziet het knopje instelingen er uit?

    • Chanellodik 7 september 2018 at 18:13 - Reply

     Eerst de drie platte streepjes rechtsboven als je op je eigen profiel bent. Dan zie je rechts helemaal onderin “Instellingen” staan.

 3. Mirjam 2 juli 2018 at 15:43 - Reply

  Hi, als ik een bedrijfsaccount wil aanmaken (naast mijn persoonlijke account dat ik ook wil houden), wil de wizard ook een Facebookpagina aanmaken, maar die bestaat al. Ik zie niet hoe ik een nieuw Instagramaccount aan een bestaande Facebookpagina kan koppelen.

  • Chanellodik 2 juli 2018 at 16:31 - Reply

   Hi Mirjam,

   Als je via je nieuwe (nog persoonlijke account) naar instellingen gaat, dan “overstappen op bedrijfsprofiel” kiest, zou je een Facebookpagina moeten kunnen kiezen (nadat je bent ingelogd op Facebook). Laat je weten of het gelukt is?

   • Marijn 5 september 2018 at 08:57 - Reply

    Hai Chanellodik,

    Ik heb hier hetzelfde probleem. Voor een klant heb ik naar Intsa naar een zakelijk account overgezet, maar als ik dan haar FB pagina wil koppelen krijg ik de melding: ‘pagina is al aan instagram gekoppeld’. Krijg dit met geen mogelijkheid aangepast. Als ik terug ga naar een persoonlijk account en dan weer naar een zakelijk account en ik klik op haar pagina, krijg ik dezelfde melding. Op FB zie ik dat haar pagina wel aan het juiste Insta account gekoppeld is, echt heel raar. Dus nu heb ik een nieuwe FB pagina aangemaakt zodat er in elk geval een koppeling is. Jij enig idee hoe dit op te lossen is?

    • Chanellodik 7 september 2018 at 18:11 - Reply

     Ola,

     Probeer even het volgende.
     1. Inloggen op de Facebook-app met het account waarmee je de FB pagina beheert die je wil koppelen!
     2. Instagram openen (via de zakelijke account)
     3. Instellingen -> Terug naar persoonlijk account
     4. Instellingen -> Gekoppelde accounts -> Koppeling met account verwijderen.
     5. Beide apps volledig afsluiten (voor de zekerheid je tel opnieuw opstarten)
     6. Instagram weer openen -> Instellingen -> Overstappen op bedrijfsprofiel
     7. Stappen volgen tot je een nieuwe Facebook-pagina kan koppelen.

     Laat je weten of het gelukt is?

 4. Elske 17 juli 2018 at 12:14 - Reply

  Hoi Mirjam,

  ik heb een zakelijk en privé account met allebei circa 300 volgers. Kan ik deze samenvoegen? En is dat überhaupt handig om te doen. Ik zit te dubben hierover. Het zijn 2 totaal verschillende doelgroepen maar beide interessant….Gr Elske

  • Chanellodik 21 juli 2018 at 14:47 - Reply

   Hi Elske, ik weet niet of de vraag specifiek aan Mirjam gesteld is, maar ik zal hem als auteur en eigenaar van deze site beantwoorden. Accounts samenvoegen gaat helaas niet. En als het twee totaal verschillende doelgroepen zijn, is dat marketingtechnisch ook niet handig.

 5. Mireille 17 juli 2018 at 20:28 - Reply

  Hi, kunnen meerdere personen (2 in ons geval) plaatsen op een instagram bedrijfsaccount?

  • Chanellodik 21 juli 2018 at 14:46 - Reply

   Beide personen zouden via een andere telefoon moeten inloggen op het account, dan kan het.

 6. Esmee 19 juli 2018 at 20:21 - Reply

  Hoe kan ik mijn bedrijfsprofiel weer privé maken?

  • Chanellodik 21 juli 2018 at 14:45 - Reply

   Via het tandwiel-icoon naar de instellingen en daar heb je onder het kopje “bedrijfsinstellingen” de optie: Terug naar persoonlijk account.

 7. Patricia 30 juli 2018 at 12:55 - Reply

  Kan mijn zakelijke account ook niet openbaar? (Dus privé zodat alleen mijn bestaande volgers alles kunnen zien) Ik kan dat niet vinden namelijk

  • Chanellodik 30 juli 2018 at 19:43 - Reply

   Dit kan helaas niet. Overigens zou ik het ook niet adviseren. Dat is net alsof je de deur van je winkel op slot zet en alleen voor sommige mensen openmaakt. Not good for business!

 8. Kim 31 juli 2018 at 15:46 - Reply

  Hey!

  Ik ben nu al een tijdje aan het klungelen met het tevoorschijn krijgen van de ”winkelen” knop op mijn Instagram voor mijn bedrijf.(en uiteindelijk product tagging) De Facebookpagina heeft een winkel, catalogus etc en is gekoppeld met mijn Instagram account. Nu zie ik de optie ”registreer als bedrijfsprofiel” tussen instellingen staan maar als ik deze doorloop moet ik uiteindelijk een nieuwe naam opgeven en komt er een nieuw profiel tussen te staan. Ik zou hem toch moeten kunnen omzetten? Ik ben het ondertussen even helemaal kwijt. Zie ik iets over het hoofd?

  • Chanellodik 31 juli 2018 at 20:13 - Reply

   Ik moet bekennen dat ik nog niet heb gewerkt met product tagging. Jouw probleem lijkt hem vooral te zitten in de koppeling van het bedrijfsprofiel. Kan je proberen opnieuw je Facebookpagina te koppelen aan je Instagramaccount?

   En zie je in Bedrijfsmanager ook dat je Instagram-account is gekoppeld?

 9. sanne 20 december 2018 at 11:36 - Reply

  Wanneer ik van persoonlijke pagina over ga naar bedrijfspagina behoud ik dan wel mijn volgers en de geposte berichten?

  • Chanellodik 26 december 2018 at 15:41 - Reply

   Dag Sanne, dan behoud je inderdaad al je volgers en posts.

   • anoniem 26 augustus 2019 at 21:58 - Reply

    en wat gebeurt er met de eventuele openstaande volgverzoeken? als ik van privé account over stap naar bedrijfs account worden die er dan bij op geteld of worden die dan verwijderd

    • Chanellodik 25 november 2019 at 22:48 - Reply

     Die worden erbij opgeteld!

 10. anoniem 30 december 2018 at 00:16 - Reply

  Hey, ik wil graag zien hoeveel mensen mijn foto hebben gezien alleen ik wil liever niet dat mijn e-mail adres en mijn telefoon nummer er staat kan het ook zonder dat?

 11. Baba 4 januari 2019 at 13:55 - Reply

  Kan je met een bedrijfspagina ook kiezen dat jij volgers moet goedkeuren, met een privé account kan je “privé” aanzetten maar kan dit bij de bedrijfspagina nergens vinden

  • Chanellodik 5 januari 2019 at 07:10 - Reply

   Dit kan helaas niet. Overigens zou ik het ook niet adviseren. Dat is net alsof je de deur van je winkel op slot zet en alleen voor sommige mensen openmaakt. Not good for business!

 12. Caron 4 januari 2019 at 13:58 - Reply

  Kan je met een bedrijfspagina ook kiezen dat jij volgers moet goedkeuren, met een privé account kan je “privé” aanzetten maar kan dit bij de bedrijfspagina nergens vinden

  • Chanellodik 5 januari 2019 at 07:10 - Reply

   Dit kan helaas niet. Overigens zou ik het ook niet adviseren. Dat is net alsof je de deur van je winkel op slot zet en alleen voor sommige mensen openmaakt. Not good for business!

 13. cristel 11 januari 2019 at 17:42 - Reply

  HI,

  Ik heb bij Facebook een persoonlijk account en daaraan hangt een zakelijke pagina. Bij insta heb ik tot nu toe alleen een prive account, kan ik daar ook een zakelijk account aan hangen? en hoe doe ik dat?
  Alvast bedankt.

  Mvg,
  Cristel

  • Chanellodik 14 januari 2019 at 18:09 - Reply

   Hi Cristel, helaas kan dat niet. Je kan alleen je privé account omzetten in een zakelijke account.

 14. robin 17 januari 2019 at 14:22 - Reply

  Hi,
  Ik heb een aantal vraagjes die mij niet helemaal duidelijk zijn:
  ik heb nu een privé insta en wil graag een bedrijf insta, ik heb mijn prive pagina al omgezet in bedrijfspagina alleen staan mijn privéprofielfoto en oude posts er nog op.
  Het is mij dus niet helemaal duidelijk hoe ik hier nu een bedrijfspagina van maak, alles verwijderen? zodat ik ‘fris’ met mijn bedrijfspagina kan beginnen? Moet ik dan ook mijn naam veranderen in mijn bedrijf? En hoe pak ik het aan als ik toch een privepagina er naast wil hebben? Instagram werkt dus niet met een aparte app net als facebook dat doet?
  Alvast enorm bedankt,
  groetjes robin

  • Chanellodik 12 februari 2019 at 15:28 - Reply

   Hi Robin,
   Het handigste is dat je je bedrijfspagina weer terugzet naar een prive account. Daarnaast kan je via instellingen ook een nieuwe account aanmaken en daar maak je je bedrijfsprofiel aan. Je kan via Instagram tussen 5 verschillende accounts schakelen, dus dat is mogelijk met 1 en dezelfde app.

 15. Mette 23 februari 2019 at 10:27 - Reply

  Hallo. Ik heb dit nu aanstaan maar ik wist niet dat je account hierdoor niet meer privé is… Ik wil dit heel graag uitzetten maar ik weet niet hoe. Hoe moet ik dit doen???

  • Chanellodik 24 februari 2019 at 10:37 - Reply

   Hi Mette, ga eerst naar je instellingen en kies dan de optie “account”. Hier zie je onderaan de keuze “terug naar persoonlijk account”

 16. Maris 23 februari 2019 at 20:37 - Reply

  Ik heb op dit moment (al 7 dgn) een blokkade op mijn insta vanwege te vaak van privé naar openbaar account te gaan. Dit heb ik gedaan omdat ik in 1 x heel veel volgverzoeken heb gekregen en deze op die manier in 1 x geaccepteerd werden. Nu wordt mijn account als een soort spam gezien. Maar dit is niet het geval. Er staan nog heel veel volgverzoeken klaar die nu zouden verdwijnen als ik openbaar zou gaan. Dat is wat ik aan melding krijg. Dat wil ik niet. Ik wil ze allemaal naar binnen halen. Nu is mijn vraag of jij weet dat wanneer ik nu voor een bedrijfsprofiel kies ik dan wel mijn huidige volgverzoeken behoud? Mocht dat niet zo zijn weet jij dan of die blokkade tijdelijk is of dat deze er niet meer af gaat? Groet Maris

  • Chanellodik 27 februari 2019 at 13:53 - Reply

   Dag Maris, dit is eerlijk gezegd de eerste keer dat ik van een dergelijke blokkade hoor.

   Ik kan je tot mijn spijt niet helpen.

 17. Koen 25 februari 2019 at 12:13 - Reply

  hallo! ik blijf een beetje sukkelen met mijn instagramaccount. Van mijn persoonlijke account ben ik overgeschakeld naar een bedrijfsaccount en heb de FB-pagina gekoppeld. Had gedacht dat ik via instagram zou kunnen switchen van privé-modus naar zakelijk, maar dat is blijkbaar niet zo. …account staat nu wel zakelijk meer gekoppeld aan mijn privénaam. Hoe kan ik ze netjes naast mekaar gebruiken? Dank voor je advies!

  • Chanellodik 27 februari 2019 at 13:50 - Reply

   Dag Koen, je had inderdaad al een reactie geplaatst. Alleen zie je die pas nadat ik het heb doorgelaten.

   Ik zou je adviseren om deze account weer persoonlijk te maken. En om een nieuwe, zakelijke account te maken.

   Je kan meerdere accounts beheren via één app.

 18. Koen 25 februari 2019 at 14:15 - Reply

  Hallo, dacht al vraagje te hebben gepost, maar is blijkbaar weg.
  Ben wat aan het knoeien. Heb ondertussen mijn privé instagramaccount omgevormd naar een bedrijfsprofiel en gekoppeld aan de FB-page. Echter blijft mijn privenaam staan en niet die v de pagina. Had gedacht te kunnen wisselen tussen privé en bedrijf, maar dat lukt dus blijkbaar niet.
  Kan je me hierbij helpen? Thx Koen

 19. Achraf 1 april 2019 at 13:55 - Reply

  Ik kan niet naar persoonlijk account
  Hoe moet je daar doen

  • Chanellodik 5 april 2019 at 12:29 - Reply

   Hoi Achraf, bedoel je een privé-account? Dat is een account die afgeschermd is voor vreemde volgers. Of bedoel je dat je nu een zakelijke account hebt en terug wil naar een persoonlijke account?

 20. Barbera 29 april 2019 at 17:05 - Reply

  Hoi Chanel,
  Ik heb een zakelijk Facebook account, gekoppeld aan mijn privé Facebook. Ik heb ook een privé Insta account. Nu wil ik een zakelijk Insta account toevoegen.

  Ik kies voor Bedrijfsaccount aanmaken –> nieuw account maken –> gegevens invullen
  Dan ontstaat er een probleem, want ik moet een Facebook pagina aanmaken, maar die heb ik al. Hoe zit dat?

  Daarnaast merkte ik dat je bij het invullen van het zakelijk telefoonnummer ook een probleem ontstaat. Dit is namelijk gewoon een vaste lijn. Als je dat nummer invult bij insta, dan gaat hij daar een bevestigingscode naar toe sturen, wat dus niet gaat werken. Moet het zakelijke nummer dus perse een 06 nr zijn?

  Alvast bedankt!

  • Chanellodik 25 november 2019 at 22:47 - Reply

   Hi Barbara,

   Een verlate reactie. Momlife!

   Als het goed is, kan je je inloggen op je prive facebook en zo word je doorverwezen naar je Facebookpagina, waar je beheerder van bent. Wat het telefoonnummer betreft, zou ik je prive mobiele nummer invoeren.

 21. Arja 27 juni 2019 at 18:02 - Reply

  Ook ik heb een vraag.
  Ik heb drie Insta accounts, een privé en twee zakelijke. Deze zijn gekoppeld, want ik kan switchen van de een naar de ander.
  Nu heb ik een van mijn twee bedrijven verkocht en wil dus van dat account af, zonder de andere twee te verliezen. Hoe kan ik dat aanpakken?

  • Chanellodik 25 november 2019 at 22:48 - Reply

   De instagram accounts zijn gekoppeld aan je app, niet aan elkaar. Je kan het wachtwoord veranderen en vervolgens het account verwijderen van jouw app. (Je kan het ook opzeggen, maar dan is de naam niet meer te gebruiken door de nieuwe eigenaar.)

 22. Ronny 17 oktober 2019 at 10:07 - Reply

  Hallo,
  Ik kom er niet helemaal ui. Hopelijk kun jij me helpen.
  Onze vereniging heeft een facebook pagina met een gekoppeld instagram account.
  Kun je meerdere personen met het instagram account laten werken zonder de inlog gegevens te delen.
  Op https://www.facebook.com/help/instagram/218638451837962?helpref=related staat aangegeven dat dit kan m.b.v. rollen maar hoe moet men dan inloggen in de app?
  groetjes,
  Ronny

  • Chanellodik 25 november 2019 at 22:50 - Reply

   Hi Ronny,

   Toegang via de app kan alleen als je je daar inlogt (met het wachtwoord). Via de Facebook pagina manager kan je ook je Instagram beheren.

   Mijn advies: voer jij het wachtwoord in op de app van de mensen. Dan hebben ze toegang, maar niet het wachtwoord.

 23. Lola 23 november 2019 at 12:07 - Reply

  Ik was onlangs overgeschakeld naar een bedrijfsaccount en ik wil weer terug een priveaccount. Dit gaat niet meer zoals vroeger. Wat moet ik doen?

  • Chanellodik 25 november 2019 at 22:45 - Reply

   Hi Lola,

   Dat kan via Instellingen -> account en dan onderaan “overschakelen naar persoonlijk account”. Succes!

 24. Wendy 30 januari 2021 at 14:34 - Reply

  Ik snap dit niet helemaal. Ik had een persoonlijke instagram gemaakt, nu wil ik die als bedrijfsinsta gebruiken. Ik heb een bedrijfspagina op facebook gemaakt (gekoppeled aan mijn persoonlijke) en die pagina is via FB gekoppeld aan instagram account. Nu zie ik op insta nergens de optie ‘Overstappen op bedrijfsprofiel’ . De insights functie zie ik ook niet. Ik zie ook geen knop ‘account’. Ik heb het via de desktop en telefoon via meerdere browsers gecontroleerd (heb een programma waarmee je computer zich voor doet als mobiele telefoon) . Hoe kan ik nu dat instagram account omtoveren?

 25. Raymond 6 november 2023 at 11:01 - Reply

  Hallo, ik wil mijn zakelijk insta account omzetten naar privé maar krijg een melding dat er gegevens oa. Advertenties verdwijnen. Betekend dat mijn foto’s op insta dan weg zijn?

Leave A Comment