Communicatie

Een Instagram aanmaken: zakelijk of privé

Je hebt Instagram zakelijk en privé. Je kan kiezen voor een persoonlijke account, of een zakelijke. Zelf heb ik direct gebruikgemaakt van de zakelijke accounts toen ze beschikbaar werden. Een contact-knop, statistieken over het bereik van je posts én advertentiemogelijkheden.

Maaaaar, met een zakelijke account heb je veel minder exposure. Dus je moet kiezen wat jij belangrijk vindt. Ga je toch voor een bedrijfsprofiel? Dan heb ik een handleiding om je account over te zetten.

Stap 1: Facebook-pagina

Voordat je je Instagram kan overzetten, moet je een zakelijke Facebook-pagina hebben. Dit is dus stap 1. Bij gebrek aan een eigen blog hierover, link ik door naar deze blog van I am social media over het opzetten van een Facebook bedrijfspagina.

Stap 2: Instagram app openen

Hier ga ik ervan uit dat je app al hebt gedownload op je smartphone en dat je al een persoonlijke account hebt. Heb je dat nog niet? Dan moet je eerst de app downloaden en een account aanmaken. De stappen spreken voor zich.

Stap 3: overstappen op bedrijfsprofiel

Bij je instellingen kan je “overstappen op bedrijfsprofiel”. Volg de stappen, koppel je Facebook-pagina en c’est ça.

 

Nogmaals, ik adviseer altijd te beginnen met een persoonlijk profiel, totdat je een hoog aantal volgers hebt. Daarna kan je overstappen op een zakelijke account. En als dat niet bevalt, kan je altijd weer terug naar je privé profiel.

Ben je “all set”? Dan heb ik hier 6 tips voor meer succes op Instagram.

35 COMMENTS
 • Carijn
  Beantwoorden

  Hoe kan je een bedrijfsprofiel weer omzetten in privé?

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Hi Carijn, dat is in 4 stappen gedaan:

   Ga naar je profiel
   Tik rechtsboven op het icoon voor instellingen
   Tik op Terug naar persoonlijk account (dit staat onder het kopje Bedrijfsinstellingen)
   Tik in het venster dat verschijnt op Overstappen op persoonlijk account om het te bevestigen

   1. Anoniem
    Beantwoorden

    Kan dat alleen op je telefoon of ook op je computer? Als ik namelijk die stappen volg op mijn computer zie ik als ik op instellingen klik, geen kopje Bedrijfsinstellingen……

    1. Chanellodik
     Beantwoorden

     Dit kan alleen op de telefoon!

     1. lizette

      Heii ik zie nergens staan “ overstappen naar persoonlijk account “ ik wil dat namelijk maar ik weet niet hoe !

     2. Chanellodik

      Hi Lizette, heb je nu een zakelijke account? Alleen dan kan je terug naar een persoonlijke account.

   2. Denise
    Beantwoorden

    Heyy ik had een vraagje ik heb geen Facebook wat kan ik nu doen

    1. Chanellodik
     Beantwoorden

     Hi Denise,

     Zonder een Facebook-account kan je helaas geen Instagram bedrijfsprofiel aanmaken. Wellicht alleen een Facebook-profiel aanmaken om je account om te zetten? En het account dan niet gebruiken…

 • Saskia
  Beantwoorden

  Blijft mijn persoonlijke profiel bestaan als ik een bedrijfspagina aanmaak?

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Je persoonlijke profiel wordt omgezet in een bedrijfsprofiel. Als je een andere bedrijfspagina wilt, moet je een nieuwe account aanmaken.

   1. veer
    Beantwoorden

    Hoe ziet het knopje instelingen er uit?

    1. Chanellodik
     Beantwoorden

     Eerst de drie platte streepjes rechtsboven als je op je eigen profiel bent. Dan zie je rechts helemaal onderin “Instellingen” staan.

 • Mirjam
  Beantwoorden

  Hi, als ik een bedrijfsaccount wil aanmaken (naast mijn persoonlijke account dat ik ook wil houden), wil de wizard ook een Facebookpagina aanmaken, maar die bestaat al. Ik zie niet hoe ik een nieuw Instagramaccount aan een bestaande Facebookpagina kan koppelen.

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Hi Mirjam,

   Als je via je nieuwe (nog persoonlijke account) naar instellingen gaat, dan “overstappen op bedrijfsprofiel” kiest, zou je een Facebookpagina moeten kunnen kiezen (nadat je bent ingelogd op Facebook). Laat je weten of het gelukt is?

   1. Marijn
    Beantwoorden

    Hai Chanellodik,

    Ik heb hier hetzelfde probleem. Voor een klant heb ik naar Intsa naar een zakelijk account overgezet, maar als ik dan haar FB pagina wil koppelen krijg ik de melding: ‘pagina is al aan instagram gekoppeld’. Krijg dit met geen mogelijkheid aangepast. Als ik terug ga naar een persoonlijk account en dan weer naar een zakelijk account en ik klik op haar pagina, krijg ik dezelfde melding. Op FB zie ik dat haar pagina wel aan het juiste Insta account gekoppeld is, echt heel raar. Dus nu heb ik een nieuwe FB pagina aangemaakt zodat er in elk geval een koppeling is. Jij enig idee hoe dit op te lossen is?

    1. Chanellodik
     Beantwoorden

     Ola,

     Probeer even het volgende.
     1. Inloggen op de Facebook-app met het account waarmee je de FB pagina beheert die je wil koppelen!
     2. Instagram openen (via de zakelijke account)
     3. Instellingen -> Terug naar persoonlijk account
     4. Instellingen -> Gekoppelde accounts -> Koppeling met account verwijderen.
     5. Beide apps volledig afsluiten (voor de zekerheid je tel opnieuw opstarten)
     6. Instagram weer openen -> Instellingen -> Overstappen op bedrijfsprofiel
     7. Stappen volgen tot je een nieuwe Facebook-pagina kan koppelen.

     Laat je weten of het gelukt is?

 • Elske
  Beantwoorden

  Hoi Mirjam,

  ik heb een zakelijk en privé account met allebei circa 300 volgers. Kan ik deze samenvoegen? En is dat überhaupt handig om te doen. Ik zit te dubben hierover. Het zijn 2 totaal verschillende doelgroepen maar beide interessant….Gr Elske

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Hi Elske, ik weet niet of de vraag specifiek aan Mirjam gesteld is, maar ik zal hem als auteur en eigenaar van deze site beantwoorden. Accounts samenvoegen gaat helaas niet. En als het twee totaal verschillende doelgroepen zijn, is dat marketingtechnisch ook niet handig.

 • Mireille
  Beantwoorden

  Hi, kunnen meerdere personen (2 in ons geval) plaatsen op een instagram bedrijfsaccount?

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Beide personen zouden via een andere telefoon moeten inloggen op het account, dan kan het.

 • Esmee
  Beantwoorden

  Hoe kan ik mijn bedrijfsprofiel weer privé maken?

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Via het tandwiel-icoon naar de instellingen en daar heb je onder het kopje “bedrijfsinstellingen” de optie: Terug naar persoonlijk account.

 • Patricia
  Beantwoorden

  Kan mijn zakelijke account ook niet openbaar? (Dus privé zodat alleen mijn bestaande volgers alles kunnen zien) Ik kan dat niet vinden namelijk

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Dit kan helaas niet. Overigens zou ik het ook niet adviseren. Dat is net alsof je de deur van je winkel op slot zet en alleen voor sommige mensen openmaakt. Not good for business!

 • Kim
  Beantwoorden

  Hey!

  Ik ben nu al een tijdje aan het klungelen met het tevoorschijn krijgen van de ”winkelen” knop op mijn Instagram voor mijn bedrijf.(en uiteindelijk product tagging) De Facebookpagina heeft een winkel, catalogus etc en is gekoppeld met mijn Instagram account. Nu zie ik de optie ”registreer als bedrijfsprofiel” tussen instellingen staan maar als ik deze doorloop moet ik uiteindelijk een nieuwe naam opgeven en komt er een nieuw profiel tussen te staan. Ik zou hem toch moeten kunnen omzetten? Ik ben het ondertussen even helemaal kwijt. Zie ik iets over het hoofd?

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Ik moet bekennen dat ik nog niet heb gewerkt met product tagging. Jouw probleem lijkt hem vooral te zitten in de koppeling van het bedrijfsprofiel. Kan je proberen opnieuw je Facebookpagina te koppelen aan je Instagramaccount?

   En zie je in Bedrijfsmanager ook dat je Instagram-account is gekoppeld?

 • sanne
  Beantwoorden

  Wanneer ik van persoonlijke pagina over ga naar bedrijfspagina behoud ik dan wel mijn volgers en de geposte berichten?

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Dag Sanne, dan behoud je inderdaad al je volgers en posts.

 • anoniem
  Beantwoorden

  Hey, ik wil graag zien hoeveel mensen mijn foto hebben gezien alleen ik wil liever niet dat mijn e-mail adres en mijn telefoon nummer er staat kan het ook zonder dat?

 • Baba
  Beantwoorden

  Kan je met een bedrijfspagina ook kiezen dat jij volgers moet goedkeuren, met een privé account kan je “privé” aanzetten maar kan dit bij de bedrijfspagina nergens vinden

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Dit kan helaas niet. Overigens zou ik het ook niet adviseren. Dat is net alsof je de deur van je winkel op slot zet en alleen voor sommige mensen openmaakt. Not good for business!

 • Caron
  Beantwoorden

  Kan je met een bedrijfspagina ook kiezen dat jij volgers moet goedkeuren, met een privé account kan je “privé” aanzetten maar kan dit bij de bedrijfspagina nergens vinden

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Dit kan helaas niet. Overigens zou ik het ook niet adviseren. Dat is net alsof je de deur van je winkel op slot zet en alleen voor sommige mensen openmaakt. Not good for business!

 • cristel
  Beantwoorden

  HI,

  Ik heb bij Facebook een persoonlijk account en daaraan hangt een zakelijke pagina. Bij insta heb ik tot nu toe alleen een prive account, kan ik daar ook een zakelijk account aan hangen? en hoe doe ik dat?
  Alvast bedankt.

  Mvg,
  Cristel

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Hi Cristel, helaas kan dat niet. Je kan alleen je privé account omzetten in een zakelijke account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *