Communicatie

Een Instagram aanmaken: zakelijk of privé

Je hebt Instagram zakelijk en privé. Je kan kiezen voor een persoonlijke account, of een zakelijke. Zelf heb ik direct gebruikgemaakt van de zakelijke accounts toen ze beschikbaar werden. Een contact-knop, statistieken over het bereik van je posts én advertentiemogelijkheden.

Maaaaar, met een zakelijke account heb je veel minder exposure. Dus je moet kiezen wat jij belangrijk vindt. Ga je toch voor een bedrijfsprofiel? Dan heb ik een handleiding om je account over te zetten.

Stap 1: Facebook-pagina

Voordat je je Instagram kan overzetten, moet je een zakelijke Facebook-pagina hebben. Dit is dus stap 1. Bij gebrek aan een eigen blog hierover, link ik door naar deze blog van I am social media over het opzetten van een Facebook bedrijfspagina.

Stap 2: Instagram app openen

Hier ga ik ervan uit dat je app al hebt gedownload op je smartphone en dat je al een persoonlijke account hebt. Heb je dat nog niet? Dan moet je eerst de app downloaden en een account aanmaken. De stappen spreken voor zich.

Stap 3: overstappen op bedrijfsprofiel

Bij je instellingen kan je “overstappen op bedrijfsprofiel”. Volg de stappen, koppel je Facebook-pagina en c’est ça.

 

Nogmaals, ik adviseer altijd te beginnen met een persoonlijk profiel, totdat je een hoog aantal volgers hebt. Daarna kan je overstappen op een zakelijke account. En als dat niet bevalt, kan je altijd weer terug naar je privé profiel.

Ben je “all set”? Dan heb ik hier 6 tips voor meer succes op Instagram.

8 COMMENTS
 • Carijn
  Beantwoorden

  Hoe kan je een bedrijfsprofiel weer omzetten in privé?

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Hi Carijn, dat is in 4 stappen gedaan:

   Ga naar je profiel
   Tik rechtsboven op het icoon voor instellingen
   Tik op Terug naar persoonlijk account (dit staat onder het kopje Bedrijfsinstellingen)
   Tik in het venster dat verschijnt op Overstappen op persoonlijk account om het te bevestigen

   1. Anoniem
    Beantwoorden

    Kan dat alleen op je telefoon of ook op je computer? Als ik namelijk die stappen volg op mijn computer zie ik als ik op instellingen klik, geen kopje Bedrijfsinstellingen……

    1. Chanellodik
     Beantwoorden

     Dit kan alleen op de telefoon!

 • Saskia
  Beantwoorden

  Blijft mijn persoonlijke profiel bestaan als ik een bedrijfspagina aanmaak?

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Je persoonlijke profiel wordt omgezet in een bedrijfsprofiel. Als je een andere bedrijfspagina wilt, moet je een nieuwe account aanmaken.

 • Mirjam
  Beantwoorden

  Hi, als ik een bedrijfsaccount wil aanmaken (naast mijn persoonlijke account dat ik ook wil houden), wil de wizard ook een Facebookpagina aanmaken, maar die bestaat al. Ik zie niet hoe ik een nieuw Instagramaccount aan een bestaande Facebookpagina kan koppelen.

  1. Chanellodik
   Beantwoorden

   Hi Mirjam,

   Als je via je nieuwe (nog persoonlijke account) naar instellingen gaat, dan “overstappen op bedrijfsprofiel” kiest, zou je een Facebookpagina moeten kunnen kiezen (nadat je bent ingelogd op Facebook). Laat je weten of het gelukt is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *