16 januari 2018 liet YouTube weten nieuwe eisen te stellen aan deelnemers van hun partnerprogramma. Hoe word je YouTube partner? Eerst moet je 1000 abonnees en 4000 uur aan watch time in het afgelopen jaar hebben gehad. Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Dan kan je je niet aanmelden voor het YouTube-Partnerprogramma. Dat betekent dat je geen advertenties kan tonen. Gelukkig zijn er ook andere manieren om geld te verdienen met YouTube video’s.
Waarom heeft YouTube de regels verscherpt?

“So spammers, impersonators, and other bad actors can’t hurt our ecosystem or take advantage of you, while continuing to reward those who make our platform great.”

De regels zijn dus aangescherpt om de kwaliteit van de content van het YouTube-partnerprogramma te bewaken en degenen die het platform geweldig maken te belonen. Alleen zijn de regels letterlijk aangescherpt, omdat een grote YouTuber – die het platform geweldig hoort te maken – zich heeft misdragen. Dus in hoeverre pak je degene aan die je aan moet pakken?

Als ze het platform willen beschermen, zouden ze bij YouTube meer tijd moeten steken in het controleren van de content die hun huidige partners publiceren. Alhoewel ze dat óók gaan doen – er zal meer worden gecontroleerd op red flags – maken ze het YouTubers die partner willen worden niet makkelijk.

De nadelen van de nieuwe partnerprogramma regels

Toen ik de nieuwe regels op Instagram postte, reageerden Gwendelien van HairCrushNL en Cherrush direct. Met 9,3 k subscribers zal Gwendelien ook aan deze nieuwe voorwaarden voldoen. Maar voor Cherryl is het andere koek. Zij is al 6 jaar partner, maar heeft nog 117 abonnees te gaan voordat ze aan de eis van 1000 subs voldoet. “Dat geld kan me gestolen worden! Maar die extra’s zoals custom thumbnails zijn echt nodig.”

Ook Charlotte van Charlotte’s Law baalt van de opties die ze verliest dankzij de verscherpte voorwaarden voor het partnerprogramma. Functies zoals kaarten en eindschermen verdwijnen. Er mag niet meer naar eigen, oude video’s gelinkt worden.

Hoe kan je nu nog steeds geld verdienen met video’s?

In de Vloggers Community Groep wees Greetje den holder mij op deze blog: 10 platforms die YouTube kunnen vervangen. Helaas is hierbij niet vermeld wat de advertentiemogelijkheden zijn. Wat wél mogelijk is, is reclame in je video’s. Daar zijn andere regels voor. Die bespreken Charlotte en ik in deze video:

De regels voor influencer marketing

2 Comments

  1. Jangirnam 29 juli 2019 at 21:34 - Reply

    Hoe ontvang je je YouTube geld

    • Chanellodik 25 november 2019 at 22:51 - Reply

      Heel veel abonnees krijgen en dan samenwerken met bedrijven om reclame voor ze te maken.

Leave A Comment