Hornbach ging onlangs viral op social media met hun best grappige reactie op een klant die in een klacht op Twitter de leestekens vergeten leek te zijn.

“Hoe grappig ik dit soort reacties ook vind, (vooral als het mij niet betreft, dan is het natuurlijk niet grappig meer) vind ik het wel zorgwekkend hoe webcare tegenwoordig steeds meer lijkt op een wedstrijd om op “De beste social media” te verschijnen.”

De meningen van mijn LinkedIn-connecties hierover verschillen enorm. Ik had dus nog steeds geen antwoord op mijn vraag. Tot Emerce met een artikel erover kwam. De negatieve effecten op de lolbroek uithangen zijn groter dan de positieve effecten. De helft van de mensen die je lol niet kan waarderen, ontvolgt je en een kwart blokkeert je zelfs. Food for thought, right?

Viral gaan op social media

Maar hoe ga je dan op de juiste manier viral met je online klantenservice? Leer van Coolblue. Zij doen dit geweldig. Ze doen simpelweg wat ze horen te doen, en nog een beetje meer. En ja, soms slaan ook zij de plank mis. Dat zeggen ze zelf, maar dan doen ze zo erg hun best om het goed te maken, dat ze zelfs met hun missers viral gaan op een positieve manier.

Leave A Comment