Soms zijn er mensen die zoiets onhandigs zeggen, dat ik me afvraag of social media wel voor hen is weggelegd. Donald Trump staat natuurlijk op nr. 1, maar de man die ik gisteren op Twitter tegenkwam, kan er ook wat van. Harry van Bommel van de SP probeerde met zijn oproep aandacht te vragen voor slachtoffers van mensenhandel. Aandacht kreeg hij zeker, maar niet voor de slachtoffers van mensenhandel.

Ik tipte De Beste social direct, want deze reacties passen perfect bij wat ze doen, maar aangezien ze niet op mijn tweet hebben gereageerd, moet ik het maar zelf doen. Dit moet ik namelijk met jullie delen.

Twitter trolls geven de beste reacties

1.ZegMaarCJ weet nu hoe het voelt om een vluchteling te zijn.

https://twitter.com/ZegMaarCJ/status/844182809195565057

2. Jack Marsman heeft het leven als dakloze ervaren.

https://twitter.com/JackMarsman/status/844193738050228225

3. In de reactie van Bart van de Hulsbeek kan ik me goed vinden, ik voel me soms ook bedlegerig

https://twitter.com/BartvdHulsbeek/status/844201514382098437

Harry is niet de enige politici die de volle laag krijgt:

4.Yvonne Heslinga over geld uitgeven en politici

5.Co de Boef over onze Kamerleden

https://twitter.com/cootte1962/status/844184024520232965

Na een behoorlijke backlash was daar ineens Gosse Bouma als redder in nood

Ik voelde me een beetje schuldig, maar toen kwam Jelger Woudstra met een heerlijke inhaker als reactie

En zo is het, want zoals ik eerder zei: alles wat je online zegt, kan tegen je gebruikt worden!

Maar laten we vooral niet vergeten dat Harry van Bommel het goed bedoelde. Dus om in het kader van 10 minuten te blijven, vraag ik je om in de overgebleven ten minste naar maakhetzichtbaar.nl te gaan. In die escapevan heeft Harry namelijk slechts 10 minuten om Sophia – die gevangen is door een mensenhandelaar – te helpen ontsnappen.

Kijk, zo had hij het ook kunnen zeggen. En dan was hij alsnog binnen de 140 karakters van Twitter gebleven. Maar dan hadden we niet zo een fijne troll avond gehad.

Leave A Comment