Een marketingbrainstorm waar ik bewees, dat ik echt nog wel wat in mijn marketingmars heb zitten. Lamme armen tijdens het sporten met een “autistische” personal trainer. Geen lamme armen, omdat mijn zoontje eindelijk zelf de glijbaan af kan. En een supertof aanbod voor een campagne om de week mee af te sluiten.

Brainstormen met Marketingvrouw

Mijn week begon met een marketing brainstorm met een filmregisseur. Zoals bij elke betaalde afspraak begin ik met de volgende vraag: wat wil je bereiken met dit gesprek? Wat wil je aan het eind van dit gesprek weten of hebben? Zo kan ik de focus richten op het doel van degene met wie ik in gesprek ben. Vooral met marketing kan je alle kanten op gaan.

Deze filmregisseur is actief op Instagram, maar weet niet zo goed wat voor content ze daar kan plaatsen. Tot nu toe post ze vooral haar projecten, als die afgerond en te zien zijn.

Wat zij niet weet, is dat juist haar behind the scenes activiteiten interessant zijn. Waar ben je mee momenteel mee bezig? Wat zijn je laatste projecten? Better yet, wat zijn je leukste projecten? In een uur tijd hebben we een lijst met verschillende mogelijkheden voor content. “Je bent echt goed hierin”, zegt ze. Gelukkig wel, tis tenslotte mijn werk.

Diezelfde avond stuurt ze me een mail: Heel erg bedankt voor het gesprek vanochtend! Ik vond het heel leuk en inspirerend om met je te praten. Dank ook voor de uitgeschreven tips, heel fijn.
Ik heb direct een story over het archief gemaakt en kreeg meteen al
reacties van mensen die er ook op AAN gingen en met me
meedachten. Precies zoals jij al aangaf! Dat motiveert om ermee
door te gaan.

Ik doe een vreugdedansje: guess I still got it!

Maak wat moois van mamadag

Woensdags is mijn mamadag. Meestal gaan we in de ochtend naar de ouder- en kindochtend bij Stadsboerderij Osdorp, maar daar is nu een zomerstop. Om het gemis van de kindjes op te vullen, maak ik vanaf nu wat moois van mijn Jaden-dag.

Vandaag staat een playdate met Conchita en Skylar op de planning. We spreken af bij WijsWest. Zelf noemen zij zich de leukste speelgoedwinkel van Amsterdam, mét café, speelruimte en kinderkapper. Ik vind dat die benaming ze geen recht doet.

Conchita en ik konden bijpraten, terwijl ik voor het eerst in zijn leven, gefocust was op mijn gesprekspartner in plaats van op Jaden. De speelhoek is zo ingericht dat kleintjes echt hun gang kunnen gaan. Hoogtepunt: de glijbaan met slecht twee treden, waar Jaden zelf op kan klimmen en af kan glijden. Beste WijsWest, mijn armen zijn jullie voor eeuwig dankbaar!

Na een uur lang zelf van de glijbaan af, met een tractor, is Jaden gesloopt. Hij slaapt zolang, dat het straks geen zin meer heeft om richting onze tweede activiteit te gaan. De fruittuinen van West, op aanraden van mijn volgers op Instagram. Toch geef ik het een kans, als J rond 16 u wakker wordt.

Na een uur zijn we weer thuis. Helaas zonder zelfgeplukt fruit. Wel met een fles prijzige appelsap, die overigens overduidelijk lekkerder is dan de 16 flessen biologische sap die ik een week ervoor in de supermarkt kocht.

Donderdagmiddag gooi ik een extra mamadag in the mix. Jaden en ik gaan samen met mijn vriendin Gayle, haar dochtertje Nova en haar nichtje Jay-Amy naar YouSeum. Dit is een Instagram museum waar je wat mij betreft minstens twee keer heen moet: de eerste keer voor de foto’s, de tweede keer voor de fun. Of andersom.

Terwijl de kinderen alle kanten op rennen, proberen Gayle en ik bijna wanhopig mooie foto’s te maken. De foto bij dit artikel is de beste foto van allemaal. Point proven. Ik moet binnenkort terug naar YouSeum voor de foto’s.

Gratis tip: je kan goedkoop tickets scoren via Groupon. Hebben wij ook gedaan.

Mijn personal trainer is een “beetje autistisch”

Thank God it’s Friday. Of niet. Vandaag ga ik voor het eerst aan de slag met een personal trainer. Sporten is niet mijn ding, alhoewel ik me altijd heerlijk voel als ik regelmatig sport. Dus ik neem het terug: sporten is wél mijn ding. Beginnen met sporten, dat is niet mijn ding. ‘Een maand lang gratis sporten onder begeleiding’ was net het zetje was dat ik nodig had om te beginnen.

Terwijl ik mezelf aan het optrekken ben, trekt de personal trainer de boel recht. “Ik ben een beetje autistisch”, zegt hij. Voor zijn pech, zegt hij dit tegen een gediagnosticeerde autist, die validistische uitspraken als deze aankaart for fun.

Iemand de les lezen, terwijl je je eigen gewicht aan het optillen bent, is niet gemakkelijk. Ik parkeer de kwestie, tot ik klaar ben met de oefeningen.
Met lamme armen leg ik hem het verschil uit tussen ‘geïrriteerd raken als dingen niet recht liggen’ en ‘letterlijk niet kunnen functioneren, omdat de zaken niet zo zijn als het hoort’. Dat laatste, dat is autistisch.

Hij reageert goed, begrijpt het meteen en zal denk ik niet zo snel weer zeggen dat hij een beetje autistisch is.

Een serie over geldzaken

Vanwege mijn personal training in de ochtend, post ik pas in de avond op Instagram. Nog geen twee minuten nadat ik vertel dat ik net zoveel verdien als een witte man, zie ik een DM verschijnen:

Beste Chanel,

Ik heb een vraag, wij maken een tweedelige serie voor LINDA.hetbureau & ABN-AMRO, voor laatst genoemde kanalen. In deze afleveringen gaat de presentatrice op onderzoek uit, waarbij ze zich verdiept in de relatie die vrouwen met geld hebben en in de basis van beleggen. Heel veel vrouwen hebben namelijk geen financieel toekomstplan. Naast experts spreekt ze ook vriendinnen/bekende die eerlijk zijn over hun geldzaken. Zou je het leuk vinden om daar voor de camera met haar over te praten? Het zal dan een open gesprek worden over op welke manier jij met de toekomst en geld bezig bent en of je bijvoorbeeld ook geld belegd? Ze noemde jou dus vandaar dit berichtje. Ik hoor graag of je het leuk zou vinden om mee te doen, er zal in augustus gedraaid worden.

De timing had niet beter gekund. To be continued


Leave A Comment