Het nieuwe jaar begint met goede voornemens. Iedereen begint vol frisse moed. Een topperiode voor sportscholen. Ook op het werk zei mijn collega: “Chanel, in het nieuwe jaar gaan we ervoor! Die extra kilo’s raken we kwijt” “Neh, ik blijf toch gewoon dooreten”, was mijn reactie. Ik geloof namelijk niet in voornemens waarvan ik weet dat ik ze niet ga behalen.

Het is 2017. Ik stop niet met drinken. En ik ga ook niet naar de sportschool!

En als je jaar zo geslaagd was als 2016, heb je helemaal geen behoefte aan voornemens. In 2016 ben ik als marketingvrouw gegroeid. In 2017 trekken we die lijn door, met SEO pressor’s “10 kwaliteiten van een goede inbound marketeer” als meetlat.

1. Analytical Mindset ✗

Een analytical mindset creëren is the first thing on my list. Meten is weten, maar ik snap de ballen van analytics. Als je niet meet waarmee je bezig bent, weet je ook niet of je het juiste pad bewandelt. Dus ga ik zo snel mogelijk een Google Analytics training volgen, zodat ik ten minste over de basiskennis beschik. Als je een goede cursus, workshop of training weet, houd ik me graag aanbevolen.

2. Storytelling ✓

Als er iets is waarvan ik zeker ben dat het snor zit, zijn het mijn storytelling kwaliteiten. Mijn liefde voor verhalen vertellen is:

  • de reden dat ik ben begonnen met bloggen
  • de reden dat ik mijn werk als voorlichter bij Inholland geweldig vond en
  • de reden dat ik bij ProActive Software werk.

Boekhoudkundige software is namelijk niet iets waar ik warm van werd. Ik wist zelfs niet eens dat het bestond, voordat ik bij ProActive begon. Maar als je van verhalen vertellen houdt, maakt het niet uit waar het over gaat. Al vloeien de blogs over onderwerpen waar ik feeling bij heb toch wat makkelijker uit de vingers.

3. Sincerity ✓

“In inbound marketing? You might not even talk about your product at all! You know your customers, you know their problems and you are sincere in helping them to solve their problems – with or without your products”, staat op de website van SEO-pressor. Voor mijn persoonlijke blog was dit simpel aangezien ik geen product of dienst aanbood. Voor een organisatie is dat minder eenvoudig, er moet ten slotte wel verkocht worden. Toch kan ik zeggen dat ProActive nu veel meer gefocust is op het bieden van een oplossing, in plaats van het promoten van software. Gelukkig is de software in de meeste gevallen de oplossing.

4. Resourceful ✓

Je bent resourceful als je creatieve manieren vindt om problemen op te lossen. Check! Ik ben niet van plan om het wiel opnieuw uit te vinden, dus is Google mijn beste vriend. Via Google kom ik terecht op de 25 meest succesvolle manieren om het wiel uit te vinden. Soms is gluren bij de buren simpelweg een betere oplossing dan het volledig zelf bedenken.

5. Relevant & Up-To-Date ✓

Als je bezig bent met marketing en media moet je al-tijd up-to-date zijn. Het medialandschap en de marketingwereld veranderen in een tempo dat bijna niet bij te houden is. Dagelijks lees ik artikelen op website zoals Marketingfacts en als diepgaande informatie wil, bezoek ik een congres. N.B. Op de hoogte zijn van alle trends staat niet gelijk aan meedoen met alle trends.

6. Objective-Oriented ✗

Niet alles wat je doet, hoeft direct tot nieuwe klanten te leiden. Maar alles wat je doet, moet wel een doel hebben. Dit kunnen verschillende type doelen zijn, zolang je weet wat je ermee wilt bereiken. Hier moet ik nog aan werken. Ik schrijf om het schrijven zelf en heb niet altijd een doel op het oog. Al word ik hier steeds beter in. Dit artikel heeft namelijk drie doelen:

  1. Inzicht krijgen in waar ik zelf kan verbeteren
  2. Inbound marketeers een checklist geven om hun kwaliteiten te meten
  3. De mensen die gebruik willen maken van mijn diensten laten zien waar ik wel en niet geschikt voor ben.

7. Driven ✓

Elk jaar stel ik persoonlijke doelen. Elke dag zorg ik dat ik een stapje dichterbij kom. Hierbij gaat het spreekwoord “Aim for the moon, if you miss, you may hit a star” niet bij op. Alhoewel ik zeker sterren raak op weg naar de maan, is de maan missen voor mij geen optie. Hoe gedreven ben jij?

8. Humble & Open-Minded ✓

Alles waar je ‘te’ voor zet, is niet goed. Ik ben te humble. Mij zal je absoluut niet horen over mijn geweldige teksten of successen. Dat laat ik liever aan anderen over. Dit past perfect bij de volgende kwaliteit van een goede inbound marketeer.

9. Have The Audience In Mind ✓

Schrijf met je publiek in gedachten. Voor chanellodik.com is dat makkelijk, ik ben mijn publiek. Daardoor weet ik wat wij willen lezen. En doordat ik over recente items uit de media of over marketing trends schrijf, is het altijd waar het publiek op zit te wachten. Al weten ze dat soms zelf nog niet.

10. SEO-Minded ✓

Sinds ik bij ProActive werk, heb ik Search Engine Optimization (SEO) ontdekt. Hiervoor was ik gewoon een jongedame die interessante stukjes wilde schrijven. Nu wil ik ook dat ze gevonden worden. Daar helpt SEO bij. Het was een behoorlijke klus, maar inmiddels zijn al mijn gepubliceerde blogs SEO-proof.

Geschikt of ongeschikt?

Terwijl ik over 8 van de 10 kwaliteiten beschik, ben ik niet tevreden. Doelgericht werken en kunnen meten of je het doel behaald hebt, zijn belangrijke kwaliteiten van een inbound marketeer. Zonder deze kwaliteiten kan je jezelf onmogelijk een goede inbound marketeer noemen. Dit moet en kan beter. Zo heb ik toch nog twee goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Leave A Comment