Mama de social media manager deel II

Hoe ga je om met een spijbelende puber?  Hoe schrijf je een informele zakelijke uitnodiging? Goed gedrag belonen, of slecht gedrag straffen?  Dit zijn slechts drie van de duizend vragen die de afgelopen week door mijn hoofd spookten. Na een hectische eerste week is inmiddels ook mijn tweede week als werkende moeder voorbij.

Raymann en de oppas zijn laat

Zondagmiddag 16 uur. Ik moet de deur uit, maar de oppas is er nog niet. Laat ik de 9-jarige achter met de 17-jarige? Of blijf ik wachten? Ik gok erop dat de oppas er snel is en ga de deur uit. Vanavond ga ik voor mijn werk naar zo RAYMANN. Funda zit in de moederdag uitzending.

Photo 11-05-14 21 45 45

Een nieuwe werkweek

Na een korte nacht gaat de wekker zoals gewoonlijk 06:00. Iedereen staat op tijd op, dus het belooft een rustige dag te worden. Half 8 moet mijn oudste de deur uit, maar haar beste vriend is er nog niet. Ze weigert zonder hem te vertrekken. Een grote mond en veel gedraai en geknipper met de ogen. Ik houd voet bij stuk:” Je hebt 3 minuten om de deur uit te gaan.” De strenge aanpak werkt. Alleen is ze een kwartier te laat de deur uit. ’s Avonds vertelt ze dat ze alsnog op tijd was. Gelukkig.

Mijn spijbelende tiener

Dinsdag is het, ook voor mij, een schooldag. Hier kom ik erachter hoeveel ik nog moet doen. Naast de corporate story voor the Fat Dog, moet ik er zelf ook één maken: Chanel Lodik, this is who I am. Een treatment, een scenario én een script schrijven. Hierna moet dit nog verfilmd en ge-edit worden.

In de middag heeft mijn oudste een afspraak. Omdat deze buiten school plaatsvindt, moet ik haar afmelden. ” Oh, dus vanmiddag is ze er niet? Dan zet ik haar, net als gister, op afwezig. “

*BAM*

Daar ligt mijn kaak dan, op de vloer. Herpak jezelf, vraag door!

” Maandag en dinsdag was zij er tijdens haar toetsen niet. Vanmorgen was ze te laat. Verder was ze er wel. ” Hoe moet ik dit in vredesnaam verklaren aan mijn zus? En belangrijker, hoe moet ik dit aanpakken? Het eerste wat mij te doen staat, is haar geliefde telefoon afpakken.

Fanatieke sporttante

Woensdag is mijn vrije dag, maar de jongste heeft sportdag op school. We trekken onze meest sportieve outfit aan en rijden naar school. Samen met drie andere kindjes zijn wij team Argentinië. Mijn neefje is natuurlijk de sterkste, snelste en meest behendige sporter. Hij
heeft de winnaarsmentaliteit van zijn tante. Van wie hij het vals spelen heeft, is een raadsel.

Vanaf 12 u heb ik het rijk voor mezelf. De
treatment voor mijn corporate story moet af. De uitnodiging voor Funda’s vertrek moet geschreven worden en ik moet mijn persoonlijk studeerschema voor de komende tentamenweken nu echt maken.

Photo 16-05-14 23 17 23

STRESS. Normaal heb ik zelfs een schema voor het maken van een schema. Zal ik alles laten voor wat het is en een dutje doen? Nee, ik begin toch maar aan de uitnodiging. Dit is dus het leven van een volwassene.

Een laatste groet

Donderdag breng ik “mijn zoon” op de scooter naar school.Photo 21-05-14 15 31 50 Daarna rij ik direct door naar de Oosterse Begraafplaats. Vandaag brengen wij mijn oom naar zijn laatste rustplaats. Als alles vlot verloopt, kan ik op tijd op school zijn. Geen tijd voor tranen, dat zit niet in je planning.

Een gevecht tussen ratio en emotie. Voor de verandering is emotie de koploper. Kan ik nu echt naar school en doen alsof er niets aan de hand is? Dat kan ik ja! Het belang van mijn studie weegt zwaarder dan mijn drang om even goed verdrietig te zijn.

Een “vrij” weekend

Finally it’s weekend! Er is een au pair voor de kinderen. Hoe ga je hiermee om? Er komt iemand in je huis, die voor je kinderen gaat zorgen. Ik doe alles liever zelf. Easy money voor de au pair.

Zondag mag ze echt aan de slag. In de middag hebben we een teamvergadering bij Funda. Pas in de avond ben ik terug in Amsterdam. Eigenlijk heb ik totaal geen tijd om te recappen hoe mijn week is gegaan.

Het enige dat ik weet, is dat we het wederom hebben overleefd. Tot volgende week!

Chanel Lodik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *