Tien vragen over bloggen aan Chanel Lodik

Onder de fashion, beauty en lifestyle bloggers verschijnen vaak tag blogposts: een blog waarin een aantal vragen gesteld worden over een gekozen onderwerp. Nadat dit gedaan is, mag de blogger anderen taggen om deze vragen te beantwoorden. Een soort estafette quiz waarbij er geen winnaar gekozen wordt. Veel van deze tags zijn erg gericht op fashion, beauty en lifestyle, of travel, maar met deze tag kan ik mijn lezers wat meer over mezelf vertellen.

10606620_1464781290444009_3867898508953852051_n

 

1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Mijn vriendin en tevens ook blogger Sérènity heeft mij ongeveer een jaar bestookt met de vraag: “Wanneer ga je schrijven? Je vertelt zo leuk.” In 2011 schreef ik mijn eerste blog waarin ik mijn ongenoegen uitte over een programma van Disney. Met een excuusreactie van een medewerker en een tegemoetkoming, besefte ik gelijk de kracht van bloggen.

2. Hoe kom je aan de naam van je blog?Foto 04-02-10 12 22 39
Iets minder dan 27 jaar geleden kreeg ik de naam Chanel van mijn moeder. Mijn vader gaf me de achternaam Lodik en de naam van mijn blog was geboren.

3. Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?
Deze blog is sinds februari up and running. Ik ben van gemiddeld 20 bezoekers per dag, in juli naar 780 gegaan. Dit kwam voornamelijk door de gastblog over MH17. Voor augustus zit ik nu op een gemiddelde van 171 bezoekers per dag.

4. Wie werken er allemaal mee aan je blog?
In principe doe ik alles zelf, maar het komt wel eens voor dat ik Sérènity of mijn neefje dat rechten heeft gestudeerd om feedback vraag.

5. Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Ik ben inmiddels meerdere malen benaderd nadat mensen mijn blogs hebben gelezen. Het leukste was de lunchdate met Suzanne Hansen. Een gesprek waaruit ik veel heb geleerd. Door dit gesprek zag ik in dat de wereld aan mijn voeten ligt en er zoveel mogelijkheden zijn.

Foto 02-07-14 13 11 36

6. Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?
Dat zijn erg weinig comments. Reacties komen binnen via Twitter en WhatsApp. Ik zorg ervoor dat ik zelf ook meer reageer op blogs, zodat men de drang krijgt mijn blog te bezoeken.

7. Werk je samen met bedrijven?
Ik blog erg veel over bedrijven, maar dat is niet altijd positief. Ik heb geen bedrijven waarmee ik samenwerk. Wel werk ik voor een stichting, Stichting Bewegen is Leven.

8. Welke bloggers geven jou veel inspiratie?
Voorheen las ik veel blogs op Frankwatching. Dit is inmiddels minder geworden, maar op Twitter volg ik een aantal communicatie-bloggers die interessante artikelen publiceren.

 

How to mindmap in 3 steps
How to mindmap in 3 steps

9. Hoelang doe je gemiddeld over een artikel?

Doordat ik alleen schrijf over onderwerpen die mijn aandacht gegrepen hebben, gaat het schrijven van een artikel snel. Op papier maak ik een mindmap. Dit heb ik ooit van mijn Canadese docent geleerd op het tvwo en pas ik nog steeds toe. Op deze manier heb je meer grip op alles wat je kwijtwil.

10. Heb je in het echt contact gehad met andere bloggers?
Op de bijeenkomsten die ik bezoek, kom ik regelmatig schrijvers tegen. Daarnaast maak ik ook deel uit van een Content Collective met mensen die ik binnenkort zal ontmoeten.

Bij dezen geef ik het estafette-stokje door aan Iraida Clare

 

Chanel Lodik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *